Brutus

Brutus
kutya
hím
ordas
kaukázusi juhász
ivartalanítva
nyugodt
2014-11-19
nagy
Állatsziget

 Brutus egy budapesti szaporító telep felszámolása során került hozzánk. Több társából még talán Ő volt a legjobb állapotban. De korántsem neveznénk ezt az állapotot "jó"-nak. Karmai annyira hosszúak voltak, hogy visszakanyarodtak és szinte azokon járt. A szőréből nyírás közben több méter, már mohás, pokrócot szedtünk ki, a több kilónyi toklász és egyéb növényzet mellett. És ez csak a külső. Szívféreg tesztje olyannyira pozitív volt, hogy végig sem futott a teszt, már bejelzett. Kezelését azonnal megkezdtük, szerencsére idős kora ellenére nagyon jól reagál. További kezelése azonban igen költséges, így ebben szívesen fogadjuk az anyagi támogatásokat.
Jelleme első pillanattól egy bújós plüssmackót takart. Ezt mostanra már csak néhány ismeretlennel szemben takargatja. Olyankor hangos ugatással és morgással jelzi, hogy eddig és ne tovább. Ezt leginkább kerítésen keresztül csinálja. Akiben azonban teljesen megbízik, annak szívesen az ölébe hajtja a fejét és édesen horkolva szundikál. Vagy csak beül az ölébe (csupán 63 kg). Séta közben nagyon érdeklődő, mindent megszagol, megnéz, számára szimpatikus emberektől még egy simogatást is kikövetel. Hatalmas termete, idős kora és izületi problémái miatt azonban nagyon hamar elfárad. Vele már nem szabad nagy túrákat tenni.
Kutyákra érdeklődve reagál, inkább kíváncsi mint agresszív. Ennek ellenére más állat mellé nem ajánljuk. Hátralevő éveiben legyen Ő az egyetlen és igazi a gazdinak!
Olyas valakinek ajánljuk, aki egy nyugodt, bújós, elég nyálas, de imádnivaló "pónilovat" keres. Nagyobb túrákra nem jár vagy legalábbis Brutust nem viszi magával. Nem csak házőrzőt, hanem igazi óriás szeretet gombócot keres, akit családtegként szeret. Mert Brutust csak szeretni lehet!

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi...

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!