Állatsziget

Minifarm

Időutazás rex módra

Kedves Látogatóink! A minifarm felújítási munkák miatt június 9-ig korlátozottan látogatható. A kecskék, a birkák és Meláni a csacsi átmenetileg a lókarámoknál laknak.

Minifarm egy olyan – zömmel őshonos magyar –  háziállatokat, mezőgazdasági eszközöket és sajátos hazai kultúrnövényeket bemutató háztáji gazdaság, ahol a látogatók oktatótáblák és szakvezetők segítségével ismerkedhetnek meg a tanyasi élet elfeledett világával. A farm részét képezi a lovarda is, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a lovak világával.

A recepción megvásárolhatják a látogatók a kívánt mennyiségű rexcsemegét (1 zacskó ára 500 ft), melyet kizárólag a kecskékkel és a bárányokkal lehet etetni, de a túletetés elkerülése végett náluk is korlátozottan. 

Fogadd örökbe virtuálisan a Minifarm lakóinak valamelyikét!

Meláni

Meláni a szamár, aki szinte a megnyitás óta lakója az Állatszigetnek. Egy családtól kaptuk,
akik Budapesten egy kertes házban tartották őt. A szomszédok - érthető módon - nehezen viselték Meláni hangját, amikor ő rákezdte, így végül minket kértek meg, hogy helyezzük el Melánit az állatszigeten. Azóta is velünk él és mindenki nagyon szereti. Ugyan ő egy szamár, mégis lónak képzeli magát! :) Akkor a legboldogabb, ha a lovak közelében lehet.

Meláni

Tequila

Fajtáját tekintve Welsh D ló. Imádja az embereket, gyerekeket. Nem rajong viszont a traktorokért, nem szeret tóban úszni és vízben vágtázni. Gyönyörű kék szeme úgynevezett "csókaszem" sármosabbá teszi megjeelenését. Megbízható, minden körülmények között nyugodt. A gyerektáborok oszlopos tagja.

Tequila

Nutella

Hucul félvér, kényelmes, megbízható lovacska. Terápiásmunkatársként sokat segített a rászoruló gyerekeken. Húzták, nyúzták, mindent elvisel. Játékos, fürdeni, úszni imádófiatal ló. Hucul származása miatt vigyázni kell az etetéssel, pocakra hízásra hajlamos és hamar Nutellás gombóc lesz belőle.

Nutella

Kokó

Kokó, a baromfiudvarunk daliás kakasa, aki rendre utasítja a tyúkokat, ha esetleg vita ütné fel a fejét közöttük.
Kokó
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!