Állatsziget

Minifarm

Időutazás rex módra

Minifarm egy olyan – zömmel őshonos magyar –  háziállatokat, mezőgazdasági eszközöket és sajátos hazai kultúrnövényeket bemutató háztáji gazdaság, ahol a látogatók oktatótáblák és szakvezetők segítségével ismerkedhetnek meg a tanyasi élet elfeledett világával. A farm részét képezi a lovarda is, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a lovak világával.

A recepción megvásárolhatják a látogatók a kívánt mennyiségű rexcsemegét (1 zacskó ára 500 ft), melyet kizárólag a kecskékkel és a bárányokkal lehet etetni, de a túletetés elkerülése végett náluk is korlátozottan. 

Fogadd örökbe virtuálisan a Minifarm lakóinak valamelyikét!

Meláni

Meláni a szamár, aki szinte a megnyitás óta lakója az Állatszigetnek. Egy családtól kaptuk,
akik Budapesten egy kertes házban tartották őt. A szomszédok - érthető módon - nehezen viselték Meláni hangját, amikor ő rákezdte, így végül minket kértek meg, hogy helyezzük el Melánit az állatszigeten. Azóta is velünk él és mindenki nagyon szereti. Ugyan ő egy szamár, mégis lónak képzeli magát! :) Legjobb barátja Lina, a magyar sportló, akit mindenhová követ, együtt jönnek mennek a kifutóban és ha Linát valamiért kihozzuk, Meláni bizony hangot ad nemtetszésének! 

Meláni

Pötyi

Pötyi a póni aki 2013-ban érkezett hozzánk, egy kedves kislány ajándékaként, aki többször járt nálunk táborban és egyébként Pötyin tanult lovagolni.
A kislány megnőtt, Pötyi azonban nem, így rajta tovább már nem tudott lovagolni. Ekkor került hozzánk, és azóta is boldogan él nálunk. 14 éves és nagyon türelmes a gyerekekkel.

Pötyi

Elvis

Elvis egy 10 éve fölötti herélt póni. Még csak 3 éve lakója a Rex Állatszigetnek. Nem tartották a legjobb körülmények között: "vásári" ló volt. Igen sokáig küzdött különböző problémákkal (bőr és emésztőrendszeri), de mára már nagyon szépen rendbejött. Ő a legnyugodtabb lovunk, mindig kivárja a sorát, sosem tolakodik, nem kötözködik a többiekkel. Inkább csendben meghúzza magát. :)

Elvis

Kokó

Kokó, a baromfiudvarunk daliás kakasa, aki rendre utasítja a tyúkokat, ha esetleg vita ütné fel a fejét közöttük.
Kokó
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!