Állatelhelyezés

Tudnivalók

A legtöbb menhely Magyarországon teltházon üzemel. Ezért talált állat elhelyézésre sokszor nincs azonnali lehetőség, hiszen a menhelyek helyhiány miatt nem altatnak állatot. Néhány tanács amivel segíthetsz az általad talált állatnak még mielőtt azonnal menhelyre vinnéd.

  • Magyarországon 2013. január 1. óta kötelező a kutyák mikrochipel történő egyedi megjelölése. Ezért, ha a kutyán nincs nyakörv, biléta, ami esetleg tartalmazza a gadza telefonszámát, érdemes segítséget kérni egy közeli állatorvosi rendelőben, ahol ellenőrzini tudják van-e benne mikrochip, mely révén gyorsan kideríthető a gazdi kiléte. 
  • Nagyon fontos mielőbb bejelenteni a talált állat adatait azon hatóságoknál és civil állatvédőknél illetve fórumokon ahol az állatot gazdája keresheti. Alapítványunknál a rexiroda@rex.hu e-mail címen tudunk bejelentést fogadni mind elveszett, mind talált állatok esetében. Ilyenkor fontos megadni az elvesztés / megtalálás helyét és időpontját, a kutya fajtáját / jellegét, színét és ivarát. Amennyiben lehetőség van rá, nagy segítség az állat bezonosításához fotót mellékelni, illetve természetesen a bejelentő elérhetősége se hiányozzon az adatok közül.
  • Amennyiben megoldható, mindenképpen javasoljuk a talált / elveszett állat fotójával, adataival, a megtaláló elérhetőségeivel plakátok készítését és kihelyezését abban a körzetben ahol az állatot megtalálták, elveszetették.
  • Természetesen a Rex Alapítványnál van lehetőség a talált állatot várólistára felvetetni és szabad férőhely esetén az állat gondozásunkba kerül. Sajnos azonban a várólista hosszáról és a várakozási időről pontos felvilágosítást nem tudunk adni, hiszen rengeteg az igény talált illetve saját állat elhelyezésére. Saját állat elhelyezése esetén szükség lesz az állat oltási könyvére és természetesen az érvényes oltások meglétére.
  • Minden esetben, legyen szó talált vagy saját állatról, az állat átvételénél egy Lemondó Nyilatkozatot kell kitöltenie az állatot átadó személynek.
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!