Önkénteseknek

Házirend

HÁZIREND ÖNKÉNTES KUTYASÉTÁLTATÓK RÉSZÉRE

2021. május 1-től hatályos

Köszönjük, hogy önkéntes programunkon való részvétellel támogatod védenceink fejlődését, ezzel is színesítve mindennapjaikat.

Kutyát csak 18. életévét betöltött személy sétáltathat önállóan, illetve 16 éves kortól szülői engedéllyel, saját felelősségre.
Kérjük, hogy minden esetben sétáltatás előtt legkésőbb 12 órával jelentkezz be a webfelületen található sétáltató naptárba.
Sétáltatni csak az alkalomhoz megfelelő zárt ruházatban (zárt cipő, zárt ruházat, mozgást nem akadályozó táska), megfelelő mentális állapotban (ne legyen alkohol és tudat módosító gyógyszer hatása alatt) lehet.
Az Állatsziget egész területén tilos a dohányzás és az alkohol fogyasztása.

Kutyát sétáltatni keddtől – vasárnapig 10:00-12:00 és 13:30-16:00-ig lehet.
Hétfői napokon az Állatsziget zárva tart.

Erős esőzés esetén, illetve 30 Celsius fok feletti időjárás esetén nem tudunk kiadni kutyát sétálni, de más önkéntes munkát tudunk biztosítani.
A személyes holmikat az önkéntesek öltözőjében lehet elhelyezni /kabát, táska, cipő, stb./, melynek kulcsát a recepción kell elkérni.

AZ ÖNKÉNTES ÖLTÖZŐBEN HAGYOTT TÁRGYAKÉRT AZ ALAPÍTVÁNY NEM TUD FELELŐSSÉGET VÁLLALNI!

Kizárólag 8 évnél idősebb gyerekkel lehet önkéntes munkát végezni, így kutyát sétáltatni is, de a séta alatt kizárólag a felnőtt foghatja a pórázt, gyermeknek azt átadni TILOS! 16 éves kor alatti gyermek önállóan akkor sem sétáltathat kutyát, ha a szülő mellette sétál, vagy a közelében tartózkodik.
Aki gyerekkel érkezik az önkéntes munkára, kérjük minden esetben tájékoztassa erről a gondozó kollégát, vagy a projektfelelőst.
A kutyasétáltatásra kijelölt kizárólagos hely: az irodaépület mögötti patak part területe, ettől eltérni TILOS!
A gondozói épületbe és a kennelekbe kizárólag a REX Alapítvány dolgozói léphetnek be!
Kutyát csak a gondozó/k/ vagy irodai dolgozók adhatnak ki és tehetnek vissza a kennelbe.
Kérjük Önkénteseinket, hogy kutyáért/kutyával a két kennel épület között várakozzanak. Kopogást csak a kutyák hallják, gondozó kolléga nem, ezért ezt kérjük mellőzni.
A kutyát rövid pórázon kell kivezetni az épületből, a pórázt kézre felcsavarni nem szabad.

Nem szabad elsétálni a kutyával a kennel sor mellett, és nem szabad odaengedni a többi kutya kenneljéhez sem, mert balesetveszélyes!
Séta közben kutyákat más kutyával összeengedni, más emberhez odaengedni nem szabad. Szájkosárba kiadott kutyákról a szájkosarat levenni szigorúan TILOS!
Kutyát a pórázról elengedni szigorúan TILOS!
Kennelekbe benyúlni, kihajoló-nyúló állatokat simogatni szigorúan tilos, még akkor is, ha az adott kutyát korábban már sétáltattad!
Az állatokhoz mindig tisztelettel nyúlj, ha gyermekkel érkezel ezt neki is tanítsd meg!

Kérünk mindenkit, hogy ügyeljen a tisztaságra, ennek érdekében az Állatsziget területén és a kutyasétáltató területen kérjük a kutyapiszok eltakarítását. A gondozótól lehet/kell kérni erre használatos nejlonzacskót.
Kutyáknak otthonról hozott háziételt és jutalomfalatot adni szigorúan tilos!
Ha szeretnél kedveskedni a lakóknak, adományokat köszönettel elfogadunk, amit a recepción lehet elhelyezni a gyűjtőponton.

Ha bármilyen sérülést, kullancsot, toklászt, stb. észlelsz a kutyán, kérjük, jelezd a gondozónak.
A kutyaiskola (REX Tanoda) füves területén kutyát sétáltatni és a tanoda akadályait használni szigorúan tilos!
Állatszigeti rendezvény idején nincs lehetőség a sétáltatásra.
Az állatokról harmadik személy - látogató, örökbefogadó - felé, csak a gondozó, ill. irodai dolgozó adhat felvilágosítást, de fontos a Te benyomásod, mert ezzel teljes a kép, ezért ezt kérjük oszt meg velünk.
Idegen állatot az Állatszigeten csak az irodai dolgozók vehetnek át!
Minden esetben, ha bármilyen probléma, kérdés, kérés merülne fel, fordulj nyugodtan a gondozókhoz vagy az irodához!
A házirend betartása minden önkéntes számára kötelező jellegű, amit a tájékoztató alkalmon történt aláírásával elismert. Amennyiben az önkéntes a házirendet figyelmen kívül hagyja, illetve nem tartja be és ez többszöri figyelmeztetés után is előfordul, az, az önkéntességből való kizárást vonhatja maga után.

Köszönjük megértésed, és örülünk, hogy együtt segíthetjük lakóinkat új családjához.

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!