Programok

Lóasszisztált programok

Napjainkban a mozgásos tevékenységek háttérbe szorulnak, a sok audiovizuális eszközzel szemben! A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen a mozgás! Már kisbaba korban, az elemi (ösztönös) mozgásokkal elindul az idegrendszer fejlődése, épülése. Minél többet mozog, annál jobban fejlődik minden egyes területen; egyensúly, beszéd, szociális érzék, stb. Egy feladat nem csak egy területet fejleszt, mindegyiknek komplex hatása van.

A foglalkozások célja: Egyrészt megelőzés, másrészt pedig a részképesség zavarok okozta elmaradást igyekszünk fejleszteni. Az adott probléma hátterét igyekszünk feltárni és a megfelelő működéshez szükséges készségeket és képességeket fejlesztjük szabad levegőn, lovak segítségével, játékos formában.

Hogyan zajlik egy adott foglalkozás és milyen területekre van hatással?
1. Köszöntjük a lovat, megsimogatjuk, leápoljuk - Erősödik az önbizalom és fejlődik a szociális készség
2. Elvezetjük a lovat a foglalkozás helyszínére
3. Lóháton gimnasztikai feladatokat végzünk (tornázunk) először eszköz nélkül, majd eszközzel (labda, babzsák, stb.) - Javul a testtartás és fejlődik az egyensúly érzék
4. Mondókázás, éneklés menet közben - Figyelem, emlékezet, beszédkészség fejlesztő, ritmusérzék javító
5. Csipeszelés sörénybe, ostorra - Tér-irányok gyakorlása, szem-kéz koordináció fejlesztő

A fejlesztés során érintett területek: Nagymozgás, finommotorika, testséma, téri tájékozódás, egyensúlyérzékelés, beszéd-nyelvi képességek, figyelem, emlékezet, gondolkodás, látási, hallási, tapintási, szeriális észlelés.

Egyéni foglalkozásaink 30 percesek.
A program díja: 8500 Ft/alkalom.

A foglakozásokat kedden és csütörtökön, 15-17 óra közötti időszakban tartjuk. Egyéni igény alapján hétvégi napokra is lehet regisztrálni. 

További információ és regisztráció: 
Telefon: 30 381 3820
E-mail: pondzsa.dorka@gmail.com

 

Kedves érdeklődő!
Tájékoztatom, hogy az állatasszisztált foglalkozás nem lovasterápia és nem is pszichoterápiás tevékenység! Ez a foglalkozás óvodás és kisiskolás gyermekek mozgás- és képességfejlesztése lóháton, mely tevékenység a lovassport edzői végzettségemre épül, testileg és értelmileg egészséges gyermekekkel foglalkozom.
Halasyné Kiss Dóra 

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!