Házirend Közösségi szolgálatosok részére

2021. május 1-től hatályos

Köszönjük, hogy közösségi szolgálati idődet nálunk töltöd, és a programunkon való részvétellel támogatod védenceink fejlődését, ezzel is színesítve mindennapjaikat. 

Szoláglatra csak 18. életévét betöltött személy jelentkezhet önállóan, illetve 16 éves kortól szülői engedéllyel, saját felelősségre. 

Kérjük, hogy minden esetben a közösségi szolgálatra a tárgyhetet megelőző hét vasárnap 24 óráig jelentkezz be a webfelületen található közösségi szolgálati naptárba. 

Közösségi szolgálatra csak az alkalomhoz megfelelő zárt ruházatban (zárt cipő, zárt ruházat, mozgást nem akadályozó táska), megfelelő mentális állapotban (ne legyen alkohol és tudat módosító gyógyszer hatása alatt) lehet.

Az Állatsziget egész területén tilos a dohányzás és az alkohol fogyasztása.  

Közösségi szolgálatra keddtől – vasárnapig 10.30-13.30-ig, valamint 13.00-16.00-ig lehet jelentkezni a megadott létszámig. 

Hétfői napokon az Állatsziget zárva tart.

A személyes holmikat az önkéntesek/közösségi szolgálatosok öltözőjében lehet elhelyezni /kabát, táska, cipő, stb./, melynek kulcsát a recepción kell elkérni.

AZ ÖNKÉNTES ÖLTÖZŐBEN HAGYOTT TÁRGYAKÉRT AZ ALAPÍTVÁNY NEM TUD FELELŐSSÉGET VÁLLALNI!

A kutyasétáltatásra kijelölt kizárólagos hely: az irodaépület mögötti patak part területe, ettől eltérni TILOS!

A gondozói épületbe és a kennelekbe kizárólag a REX Alapítvány dolgozóival léphettek be!

Kutyát csak a gondozó/k/ vagy irodai dolgozók adhatnak ki és tehetnek vissza a kennelbe.

Kérjük Közösségi szolgálatosainkat, hogy kutyáért/kutyával a két kennel épület között várakozzanak. 

A kutyát rövid pórázon kell kivezetni az épületből, a pórázt kézre felcsavarni nem szabad. 

Nem szabad elsétálni a kutyával a kennel sor mellett, és nem szabad odaengedni a többi kutya kenneljéhez sem, mert balesetveszélyes!

Séta közben kutyákat más kutyával összeengedni, más emberhez odaengedni nem szabad. Szájkosárba kiadott kutyákról a szájkosarat levenni szigorúan TILOS! 

Kutyát a pórázról elengedni szigorúan TILOS!

Kennelekbe benyúlni, kihajoló-nyúló állatokat simogatni szigorúan tilos, még akkor is, ha az adott kutyát korábban már sétáltattad!

Kérünk mindenkit, hogy ügyeljen a tisztaságra, ennek érdekében az Állatsziget területén és a kutyasétáltató területen kérjük a kutyapiszok eltakarítását

A gondozótól lehet/kell kérni erre használatos nejlonzacskót.

Kutyáknak otthonról hozott háziételt és jutalomfalatot adni szigorúan tilos

Ha szeretnél kedveskedni a lakóknak, adományokat köszönettel elfogadunk, amit a recepción lehet elhelyezni a gyűjtőponton. 

Az állatokhoz mindig tisztelettel nyúlj, és erre másokat is emlékeztess, ha nem így látnád.

Ha bármilyen sérülést, kullancsot, toklászt, stb. észlelsz a kutyán, kérjük, jelezd a gondozónak.

A kutyaiskola (REX Tanoda) füves területén kutyát sétáltatni és a tanoda akadályait használni szigorúan tilos!

Az állatokról harmadik személy - látogató, örökbefogadó - felé, csak a gondozó, ill. irodai dolgozó adhat felvilágosítást, de fontos a Te benyomásod, mert ezzel teljes a kép, ezért ezt kérjük, oszd meg velünk. 

Idegen állatot az Állatszigeten csak az irodai dolgozók vehetnek át!

Minden esetben, ha bármilyen probléma, kérdés, kérés merülne fel, fordulj nyugodtan a gondozókhoz vagy az irodához!

Amennyiben olyan munkát kérnének tőled, amit nem tudnál biztonsággal teljesíteni, köteles vagy ezt jelezni a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársának, és másik munkát kérni helyette. 

A rád bízott eszközt és környezetedet kérünk tartsd tisztán, oda rakd vissza, ahonnan elhoztad. Eszközt úgy tegyél le, hogy az ne legyen balesetveszélyes. 

A házirend betartása minden közösségi szolgálatos számára kötelező jellegű, amit a tájékoztató alkalmon történt aláírásával elismert. Amennyiben a közösségi szolgálatos a házirendet figyelmen kívül hagyja, illetve nem tartja be, munkáját kérés ellenére nem végzi el, más elfoglaltsággal feltartja az Alapítvány munkatársait, és ez többszöri figyelmeztetés után is előfordul, valamint az alapítvány tulajdonában szándékosan kárt tesz, kárt okoz, az a közösségi szolgálatból való kizárást vonhatja maga után.

Köszönjük megértésed, és örülünk, hogy együtt segíthetjük lakóinkat új családjukhoz. 

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!