Kutyasuli

Bemutatkozás

  

 

Tarr Kata

A polgári szakmám szerint tájépítész vagyok, de a kikapcsolódást tekintve mindig is a kutyázás volt a szívem csücske. Gyerekkoromban, ha épp nem találtak, akkor biztos, hogy a kutyaházban üldögéltem, hazafelé a suliból napi rutinnak számított, hogy lepacsizzak minden kutyával, aki az utcában lakik. Én ettől voltam boldogabb. A mai rohanó világban is ez az én mentsváram, ezért is kezdtem el ezzel tudatosan foglalkozni. A megfelelő képzettséget ehhez itt a Rexben szereztem meg. A németjuhásztól a spicc keverékig, sok kutyus kísérte már végig az életem egyes szakaszait. Jelenleg egy mentett mudi kislány, Málna az én legjobb barátom. Mi valóban úgy találtuk meg egymást, mint zsák a foltját. Önkéntes munkám során egy menhelyen ismertem meg őt, picilány korában. Ő nem egy rossz kutya, csak hihetetlen energiával rendelkezik, ezt nem szabad összekeverni. Fel kellett nőnöm hozzá és egy tudatos iránymutatással a legjobbat tudom már kihozni magunkból. Ebben szeretnék segíteni, minden gazdinak, hogy mindenki megtalálja azt a nyugalmat és kölcsönös szeretet forrást, amit egy háziállat hozhat a család életébe!

Kaibinger Gábor

Kaibinger Gábor (45, villamosmérnök, társasházkezelő, kutyakiképző, kutyabolond)

Mind a munkámban, mind pedig a hobbimban, a kutyázásban maximálisan elhivatott vagyok. Kiegyensúlyozott kutyákat, vidám gazdikat szeretnék látni, ezért nagy hangsúlyt fektetek a városi kutyázásra.

Fontos, hogy a gazdi tisztában legyen kutyája adottságaival, képességeivel, és együtt tanulva ismerjék meg közös lehetőségeiket.

Első kutyám, Marci a tacskó keverék volt, ekkor még csak 6 éves voltam, de azóta kisebb kihagyásokkal mindig volt 1-2-3 kutyám, köztük tacskó, labrador keverék és kuvasz is. 

Jelenlegi hobbikutyám Mázli, a mentett vizsloid, akivel az átlag házikutyás életformát éljük. Igyekszem úgy kezelni, mint egy jól nevelt családtagot, erre építem fel a napi feladatait is és játékosan tanulunk, fejlődünk nap, mint nap.
Szívem szerint lenne még 4-5 kutyám minimum, de jelenleg ez nem kivitelezhető.

 

 

Varga Attila

Az agilityvel első kutyusom által ismerkedtem meg 2005-ben. A sport és a kutyák szeretete nagyon hamar az életem részévé, hobbimmá, majd "munkámmá" vált, amit a mai napig is imádok. Okleveles agility kiképzésvezető, nemzetközi agility bíró, OneMind Dogs segédedzőség mellett aktív agility versenyző is vagyok és rendszeresen tartok világszerte szemináriumokat/képzéseket.

Nagyon fontosnak tartom a megfelelő alapozást, saját tapasztalatból tudom, mennyire nagy a különbség egy elnagyoltan alapozott és egy megfelelően felépített kutya teljesítménye között. Folyamatosan képzem és frissítem elméleti/gyakorlati tudásomat versenyzőként és oktatóként is egyaránt, hogy a foglalkozásaim során a hobbi szintnek és a profi, versenyzői szándékkal eltökélt párosoknak is személyre szabott tanácsokat tudjak nyújtani a sport egészséges, biztonságos űzéséhez.

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!