Állatsziget

TÉRKÉP

Örökbefogadó központ

A Társállat-örökbefogadási központ két kutyatartó és egy macskatartó épületből valamint a hozzájuk kapcsolódó kiszolgáló épületből (recepció, irodák, gondozói egység, takarmányraktár, állatorvosi kezelő) áll, mely közel 250 bajbajutott állatnak biztosít kulturált, európai színvonalú átmeneti szállást és örökbeadási lehetőséget.

További részletek
Örökbefogadó központ

Minifarm

A Minifarm egy olyan – zömmel őshonos magyar –  háziállatokat, mezőgazdasági eszközöket és sajátos hazai kultúrnövényeket bemutató háztáji gazdaság, ahol a látogatók oktatótáblák és szakvezetők segítségével ismerkedhetnek meg a tanyasi élet elfeledett világával. 

Kedves látogatóink! Jelenleg a kecskék és a birkák kifutójának felújításán dolgozunk, ezért a minifarm június 9-ig korlátozottan látogatható.

Részletek
Minifarm

Vadmentő állomás

A Rex Alapítvány 30 éves története során ismert szaktekintéllyé vált a sebesült és magára hagyott háziállatok mentésében; így a lakosság sokszor akkor is hozzánk fordul segítségért, ha hasonló helyzetben lévő vadállatot talál. 

Részletek
Vadmentő állomás

Vizes élőhely

Az Állatsziget közepén elterülő tóból – amely egy erősen szennyezett és eutrofizálódott ingovány rehabilitációja révén kapott új életet – egy különleges Vizes élőhely bontakozott ki, amely számos vadkacsa családnak és rengeteg egyéb állatnak (emlősök, madarak, hüllők, halak, stb.), valamint csodálatos, ritka vízinövényeknek ad otthont. 

Részletek
Vizes élőhely

Látogatóknak

Szeretettel látunk minden kedves érdeklődőt látogatóként, önkéntesként, örökbefogadóként és támogatóként egyaránt! Az Állatsziget egységei egész évben ingyenesen látogathatók.

Szabadon látogatható egységek: Minifarm, Vadmentő Állomás, Vizes élőhely

 

Kedves állatbarátok, látogatók, leendő örökbefogadók!

Június 2-án vasárnap az Újpesti Nagycsaládosok Egyesülete zártkörű rendezvénye zajlik az Állatszigeten.

Szíves megértéseteket előre is köszönjük!

 

NYITVATARTÁS:
KEDD-VASÁRNAP: 10:00-16:00
HÉTFŐ: ZÁRVA

További részletek
Látogatóknak
Bayer
Asia Center
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!