Örökbefogadás

Örökbefogadás feltételei

A COVID-19 koronavírus járványügyi veszélyhelyzet elrendelése miatt, az örökbefogadás lehetőségei is változnak. Továbbra is van lehetőség örökbefogadásra Alapítványunknál, azonban a kialakult helyzet miatt arra kérjük az örökbefogadni szándékozókat, hogy még alaposabban fontolják meg, valóban belefér e az életükben egy kutya vagy egy cica a jelenlegi helyzetben. Meg tudják e oldani ellátását akkor is ha szigorúbb intézkedésekre (kijárási tilalom) kerül sor vagy ha bármilyen okból, karantén alá kerülnek.

Örökbefogadási szándékát jelenleg e-mail-en tudja jelezni munkatársunknak az orokbefogadas@rex.hu e-mail címen. Kérjük, mielőtt jelentkezne, tekintse meg gazdára váró állatainkat. Amennyiben talál a fotó és leírás alapján olyan állatot, aki felkeltette érdeklődését, kérjük nyomtatás nélkül töltse ki és jutassa el hozzánk az örökbefogadási kérdőívet.

 Kutya örökbefogadási kérdőív doc  Macska örökbefogadási kérdőív doc

English adoption questionnaire

A kérdőív beérkezése után mi fogjuk Önöket keresni, ez a jelentkezések és a feldolgozandó kérdőívek számától függően az 1-2 naptól akár az egy hétig is eltarthatnak, türelmüket és megértésüket köszönjük!

Örökbefogadás előtt kutyánál legalább 2 látogatást kérünk, macskánál egyet, amikor ismerkednek az örökbefogadni kívánt állattal, hazavinni a kutyát 3. alkalommal, macskát 2. alkalommal lehet. Ennek leforgási ideje minimum 3 nap, maximum 2 hét, amennyiben az adott állat egyénisége nem kíván hosszabb látogatási időt.
2 hétnél tovább visszatartani semmilyen állatot nem áll módunkban, ezért kérjük, hogy jelentkezését csak utazás, költözés UTÁN adja be hozzánk!

A kutyák az Alapítványnál a következő ellátásban részesülnek: 6 hónapos korig: külső- és belső parazitamentesítés, fertőző betegségek elleni védőoltások, mikrochip beültetés, 6 hónapos kor felett: külső- és belső parazitamentesítés, fertőző betegségek elleni védőoltások, mikrochip beültetés, ivartalanítás, dirofilaria-teszt.
Azért, hogy a jövőben az Alapítványhoz kerülő állatok is hasonló ellátásban részesüljenek, a 6 hónapos életkor alatti kutya esetében min. 20.000 Ft, 6 hónapos életkor feletti kutya esetében min. 25.000 Ft felajánlásával járuljon hozzá a rendszer további működéséhez.

A macskák az Alapítványnál a következő ellátásban részesülnek: 6 hónapos kor alatt: külső- és belső parazitamentesítés, legalább két, fertőző betegségek elleni védőoltás, mikrochip beültetés, 6 hónapos kor felett: külső- és belső parazitamentesítés, legalább két, fertőző betegségek elleni védőoltás, mikrochip beültetés, ivartalanítás, fertőző betegségekre (FeLV, FIV, FIP) vonatkozó szűrővizsgálatok.
Azért, hogy a jövőben az Alapítványhoz kerülő állatok is hasonló ellátásban részesüljenek, kérjük, hogy 6 hónapos életkor alatti macska esetében min. 12.000 Ft, 6 hónapos életkor feletti macska esetében min. 15.000 Ft felajánlásával járuljon hozzá a rendszer további működéséhez.

A nem saját tulajdonú, illetve albérletben lakó gazdijelöltek esetében kiemelten kérjük, hogy a kinézett négylábú örökbefogadási szándékát többszörösen fontolják meg. Az albérletek többsége a kutya vagy macska életéhez képest rövid (általában 1 éves) időtartamra kerülnek megkötésre, váratlan felmondás esetén csak hetek állnak a lakók rendelkezésre, hogy az állat számára is megfelelő, új albérletet találjanak. Tapasztalataink szerint ez sokszor nem sikerül, ezért a korábban családi kedvencként tartott állat visszakerül a menhelyre.
Hányattatott sorsú állataink számára a környezetváltozás esetenként nagy lelki megterhelést jelent, ez megnyilvánulhat a lakás amortizálásában, a többi lakótársat sokszor zavaró egész napos ugatásban vagy korábban nem tapasztalt viselkedési problémában. Amennyiben mindezekre felkészültek, és a felelős állattartás mellett döntöttek, kérjük, hogy az Állatotthon által megadott Hozzájárulási nyilatkozatot a Főbérlő/Tulajdonos által hitelesítve a rendelkezésünkre bocsájtani szíveskedjenek.

Hozzájárulási nyilatkozat

Az egyeztetett időpontra kérjük CSAK családtagokkal érkezzen!! Barátokkal, szomszédokkal nem lehet jönni! Csak az állattal majd egy háztartásban élők jöhetnek az előre megbeszélt látogatásra! Ebben az esetben is egyszerre maximum 2-3 családtag. Hogy minden családtagnak legyen lehetősége megismerkedni a kiválasztott állattal, a második látogatás alkalmával tudnak azon családtagok jönni, akik az elsőnél nem voltak jelen. Kérjük az állatszigetre belépve viseljenek maszkot és lehetőség szerint kesztyűt is! A recepció területén EGYSZERRE MAXIMUM 2 FŐ tartózkodhat! Munkatársaink, állataink és saját maguk védelmében is kérjük önöket a fenti szabályok betartására! Bármilyen egyéb kérdése lenne, keressen minket a 06-1-230-4080-as telefonszámon vagy a rexiroda@rex.hu e-mail címen. Megértését köszönjük!

AMIT JAVASLUNK MEGFONTOLNI ÉS ÁTGONDOLNI AZ ÖRÖKBEFOGADÁSI SZÁNDÉKKAL VALÓ FELKERESÉS ELŐTT:

Kérjük, a végleges döntés előtt mindenképpen alaposan gondolja át, biztosan készen áll e egy új társ érkezésére! Ugyan lehet, hogy a jelenlegi helyzet miatt több a szabadidő, azonban számos, a kutya számára fontos dolgok, korlátozottan elérhetőek. Nem lehet kutyaiskolába vinni és a fajtársaival való találkozás is nagyon korlátozott, ami azonban fontos része a megfelelő szocializációnak. A szeparációs szorongás könnyebben alakulhat ki, ha most minden időnket újdonsült kedvencükkel töltjük, majd hirtelen vissza kell térnünk a napi kerékvágásba, munka, iskola, egyéb elfoglaltságok. Már most fel kell tudni készülni erre az időszakra is. Amennyiben a fenti dolgokkal kapcsolatban kérdései merültek fel, forduljon hozzánk bizalommal. A kutyával való ismerkedésre és örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10:00-13:00 között van lehetőség az állatszigeten (1046 Budapest, Óceánárok u. 33.) előre egyeztetett időpontban.

Az állat befogadását követően az állattartás minden teendője, felelőssége és költsége egyedül az örökbefogadót terheli. Célszerű végig gondolni, hogy tudja-e vállalni ezeket a kötelezettségeket. Bárhonnan is kerüljön hozzánk az új négylábú családtag, a legfontosabb, hogy az életkörülményeinkhez legjobban alkalmazkodó, életmódunkhoz leginkább illő társat válasszuk!

Kapcsolódó dokumentumok: 

Kutya örökbefogadási szerződés minta
Macska örökbefogadási szerződés minta

Bayer
Asia Center
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!