Örökbefogadás

Örökbefogadás feltételei

 

Örökbefogadási szándékát jelenleg e-mail-en tudja jelezni munkatársunknak az orokbefogadas@rex.hu e-mail címen. Kérjük, mielőtt jelentkezne, tekintse meg gazdára váró állatainkat. Amennyiben talál a fotó és leírás alapján olyan állatot, aki felkeltette érdeklődését, kérjük nyomtatás nélkül töltse ki és jutassa el hozzánk az örökbefogadási kérdőívet.

Kutya örökbefogadási kérdőív doc    

Macska örökbefogadási kérdőív doc

English adoption questionnaire     

Nyúl örökbefogadási kérdőív


Tengerimalac örökbefogadási kérdőív

A kérdőív beérkezése után mi fogjuk Önöket keresni, ez a jelentkezések és a feldolgozandó kérdőívek számától függően az 1-2 naptól akár az egy hétig is eltarthatnak, türelmüket és megértésüket köszönjük!

Örökbefogadás előtt kutyánál legalább 2 látogatást kérünk, macskánál egyet, amikor ismerkednek az örökbefogadni kívánt állattal, hazavinni a kutyát 3. alkalommal, macskát 2. alkalommal lehet. Ennek leforgási ideje minimum 3 nap, maximum 2 hét, amennyiben az adott állat egyénisége nem kíván hosszabb látogatási időt.
2 hétnél tovább visszatartani semmilyen állatot nem áll módunkban, ezért kérjük, hogy jelentkezését csak utazás, költözés UTÁN adja be hozzánk!

A kutyák az Alapítványnál a következő ellátásban részesülnek: 6 hónapos korig: külső- és belső parazitamentesítés, fertőző betegségek elleni védőoltások, mikrochip beültetés, 6 hónapos kor felett: külső- és belső parazitamentesítés, fertőző betegségek elleni védőoltások, mikrochip beültetés, ivartalanítás, dirofilaria-teszt.
Azért, hogy a jövőben az Alapítványhoz kerülő állatok is hasonló ellátásban részesüljenek, a 6 hónapos életkor alatti kutya esetében min. 25.000 Ft, 6 hónapos életkor feletti kutya esetében min. 30.000 Ft, fajtajellegű kutyák esetén pedig 50.000 Ft felajánlásával járuljon hozzá a rendszer további működéséhez.

A macskák az Alapítványnál a következő ellátásban részesülnek: 6 hónapos kor alatt: külső- és belső parazitamentesítés, legalább két, fertőző betegségek elleni védőoltás, mikrochip beültetés, 6 hónapos kor felett: külső- és belső parazitamentesítés, legalább két, fertőző betegségek elleni védőoltás, mikrochip beültetés, ivartalanítás, fertőző betegségekre (FeLV, FIV, FIP) vonatkozó szűrővizsgálatok.
Azért, hogy a jövőben az Alapítványhoz kerülő állatok is hasonló ellátásban részesüljenek, kérjük, hogy 6 hónapos életkor alatti macska esetében min. 15.000 Ft, 6 hónapos életkor feletti macska esetében min. 20.000 Ft, fajtajellegű macskák esetén 30.000 Ft felajánlásával járuljon hozzá a rendszer további működéséhez.

A nem saját tulajdonú, illetve albérletben lakó gazdijelöltek esetében kiemelten kérjük, hogy a kinézett négylábú örökbefogadási szándékát többszörösen fontolják meg. Az albérletek többsége a kutya vagy macska életéhez képest rövid (általában 1 éves) időtartamra kerülnek megkötésre, váratlan felmondás esetén csak hetek állnak a lakók rendelkezésre, hogy az állat számára is megfelelő, új albérletet találjanak. Tapasztalataink szerint ez sokszor nem sikerül, ezért a korábban családi kedvencként tartott állat visszakerül a menhelyre.
Hányattatott sorsú állataink számára a környezetváltozás esetenként nagy lelki megterhelést jelent, ez megnyilvánulhat a lakás amortizálásában, a többi lakótársat sokszor zavaró egész napos ugatásban vagy korábban nem tapasztalt viselkedési problémában. Amennyiben mindezekre felkészültek, és a felelős állattartás mellett döntöttek, kérjük, hogy az Állatotthon által megadott Hozzájárulási nyilatkozatot a Főbérlő/Tulajdonos által hitelesítve a rendelkezésünkre bocsájtani szíveskedjenek.

Hozzájárulási nyilatkozat

 

AMIT JAVASLUNK MEGFONTOLNI ÉS ÁTGONDOLNI AZ ÖRÖKBEFOGADÁSI SZÁNDÉKKAL VALÓ FELKERESÉS ELŐTT:

Az állat befogadását követően az állattartás minden teendője, felelőssége és költsége egyedül az örökbefogadót terheli. Célszerű végig gondolni, hogy tudja-e vállalni ezeket a kötelezettségeket. Bárhonnan is kerüljön hozzánk az új négylábú családtag, a legfontosabb, hogy az életkörülményeinkhez legjobban alkalmazkodó, életmódunkhoz leginkább illő társat válasszuk!

A kutyával való ismerkedésre és örökbefogadásra keddtől vasárnapig 10:00-13:00 között van lehetőség az állatszigeten (1046 Budapest, Óceánárok u. 33.) előre egyeztetett időpontban.

 

Kapcsolódó dokumentumok: 

Kutya örökbefogadási szerződés minta
Macska örökbefogadási szerződés minta

Bayer
Asia Center
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!