Kutyasuli

Bemutatkozás

Szabó Gabriella

Az állatok mindig is részesei voltak az életemnek, már születésemtől. Végig jártam, megéltem a kutyázás állomásait, és amikor az egyik kutyusom segítőmmé, kollégámmá vált az akkori munkámban fogalmazódott meg, mit is szeretnék igazán csinálni. Álmom megvalósításához megszereztem az elméleti alapjait is, a kutyakiképző és a habilitációs kutyakiképző képzéseken, amit azóta is csiszolok. Folyamatosan bővítem az ismereteimet, kedvenceink működését szeretném mélyebben megismerni, hogy minél harmonikusabban tudjunk velük együtt élni. Ezeket az élményeket és ismereteket szeretném átadni a gazdiknak, hogy ők is egy új szinten tudják kedvenceiket megszólítani, és életüket élményekkel megtölteni, mindennapjaikat harmonizálni.  

 

Márton Judit

Gyerekkorom óta szeretem az állatokat, jelenleg is 7 állattal osztom meg az életemet, amiből 3 kutyus. 7 éve dolgozom a Rex Alapítványnál, így munkám révén sok helyzettel találkoztam már, sok kutyusnak segítettem elindulni a nagybetűs Életbe. Elméleti tanulmányaimat mélyítettem, mikor elvégeztem a kutyakiképző tanfolyamot, amit azóta is csiszolok a mindennapok helyzeteinek kezelésével. Célom, hogy a gazdikat elvezessem a felelős kutyatartók táborába.       

Szücs Emese

2009-ben kezdtem Önkénteskét a Rex Kutyaotthonban. Ekkor találkoztam Lunával és elkezdtünk együtt kutyasuliba járni. Közben több kutya érkezett az életembe. 

Jelenleg 4 saját kutyámmal élek, Luna még mindig velünk van nagy örömünkre.

Utána megérkezett Nessie, az első border collie-m. Vele kezdtem a trükk gyakorlást, miután őt csak mozgatással és agymunkával lehet lefárasztani. Eközben elkezdtünk agilityzni. Lunával és Nessie-vel is, közben megismertünk egy új sportot a frizbit. Ezután bővült a csapatom és megérkezett Alice (border collie), akivel elkezdtünk terelni. 

Ezután Zoey (szintén border) csatlakozott hozzánk, vele lett komplett a csapat. 

Ekkor már kiállításokra jártunk, agility és dog dancing órákra jártunk.

Igy fejlődtünk, együtt a falkával és kiteljesedtünk a trükktanítás és tanulás terén.

Jelenleg gondozóként dolgozom a Rex csapatában, immár 6 éve. Saját képzett falkámmal segítem a bentlakó kutyák viselkedési zavarának megoldását és gazdihoz kerülését. 

Tarr Kata

A polgári szakmám szerint tájépítész vagyok, de a kikapcsolódást tekintve mindig is a kutyázás volt a szívem csücske. Gyerekkoromban, ha épp nem találtak, akkor biztos, hogy a kutyaházban üldögéltem, hazafelé a suliból napi rutinnak számított, hogy lepacsizzak minden kutyával, aki az utcában lakik. Én ettől voltam boldogabb. A mai rohanó világban is ez az én mentsváram, ezért is kezdtem el ezzel tudatosan foglalkozni. A megfelelő képzettséget ehhez itt a Rexben szereztem meg. A németjuhásztól a spicc keverékig, sok kutyus kísérte már végig az életem egyes szakaszait. Jelenleg egy mentett mudi kislány, Málna az én legjobb barátom. Mi valóban úgy találtuk meg egymást, mint zsák a foltját. Önkéntes munkám során egy menhelyen ismertem meg őt, picilány korában. Ő nem egy rossz kutya, csak hihetetlen energiával rendelkezik, ezt nem szabad összekeverni. Fel kellett nőnöm hozzá és egy tudatos iránymutatással a legjobbat tudom már kihozni magunkból. Ebben szeretnék segíteni, minden gazdinak, hogy mindenki megtalálja azt a nyugalmat és kölcsönös szeretet forrást, amit egy háziállat hozhat a család életébe!

Kaibinger Gábor

Kaibinger Gábor (45, villamosmérnök, társasházkezelő, kutyakiképző, kutyabolond)

Mind a munkámban, mind pedig a hobbimban, a kutyázásban maximálisan elhivatott vagyok. Kiegyensúlyozott kutyákat, vidám gazdikat szeretnék látni, ezért nagy hangsúlyt fektetek a városi kutyázásra.

Fontos, hogy a gazdi tisztában legyen kutyája adottságaival, képességeivel, és együtt tanulva ismerjék meg közös lehetőségeiket.

Első kutyám, Marci a tacskó keverék volt, ekkor még csak 6 éves voltam, de azóta kisebb kihagyásokkal mindig volt 1-2-3 kutyám, köztük tacskó, labrador keverék és kuvasz is. 

Jelenlegi hobbikutyám Mázli, a mentett vizsloid, akivel az átlag házikutyás életformát éljük. Igyekszem úgy kezelni, mint egy jól nevelt családtagot, erre építem fel a napi feladatait is és játékosan tanulunk, fejlődünk nap, mint nap.
Szívem szerint lenne még 4-5 kutyám minimum, de jelenleg ez nem kivitelezhető.

 

Simon Zsolt és Simonné Balthazár-Bohn Ágnes

17 éve vagyunk együtt, 5 gyermekünk van, akik velünk járnak a kutyaiskolába, a 2 legkisebb a hátunkon asszisztálja végig az órákat.

Áginak 9 éves kora óta volt kutyája, és 2 éves kora óta vannak macskái. A megismerkedésünkkor én még féltem a kutyáktól, de Rexi, Ági kutyája (a világ legbarátságosabb németjuhász-akita keveréke) megmutatta, hogy nincs mitől. Nem sokkal a halála után már szülőkként jött hozzánk Kleopátra, az ordas németjuhász, és annyi fél(re) információ után eljutottunk egy kutyaiskolába, akkor még gazdiként, és ott formálódott az igényünk, hogy ennél többet szeretnénk. Onnan került hozzánk Slash, a mali-beauceron keverék, és immár 2 kutyás és épp 3 macskás családdá lettünk.

 Az évek alatt sok mindenen keresztülmentünk, Szájmon elvégezte a segéd-tanfolyamot, segédelt versenyeken, több helyen tartott örző-védő foglalkozásokat és engedelmes tanfolyamot is. Közben bővült a családunk, megszületett a 4 kisebb gyermekünk, elmentek az öreg cicáink, utánuk most Pandora dorombolja tele a házat (bár remélhetően nem sokáig kell ezt egyedül tegye), a 2 kutya pedig nyugdíjba vonult, immáron 10 és 11 évesek, lelkesen őrzik a házat, sétálunk, de már nem járnak ki dolgozgatni a suliba.

 Gabi meghívására jöttünk a Rexhez, ahol szeretnénk az engedelmes foglalkozásokon segíteni a gazdiknak egy együttműködő kutya-gazda kapcsolatban.

 Illetve az örző-védő foglalkozással is, ami pedig az ösztönök ki- és megélésében segíthet az ebgyerekeknek, ráadásul nagyon szórakoztató és a kutyának kellően fárasztó is tud lenni.

 

Varga Attila

Az agilityvel első kutyusom által ismerkedtem meg 2005-ben. A sport és a kutyák szeretete nagyon hamar az életem részévé, hobbimmá, majd "munkámmá" vált, amit a mai napig is imádok. Okleveles agility kiképzésvezető, nemzetközi agility bíró, OneMind Dogs segédedzőség mellett aktív agility versenyző is vagyok és rendszeresen tartok világszerte szemináriumokat/képzéseket.

Nagyon fontosnak tartom a megfelelő alapozást, saját tapasztalatból tudom, mennyire nagy a különbség egy elnagyoltan alapozott és egy megfelelően felépített kutya teljesítménye között. Folyamatosan képzem és frissítem elméleti/gyakorlati tudásomat versenyzőként és oktatóként is egyaránt, hogy a foglalkozásaim során a hobbi szintnek és a profi, versenyzői szándékkal eltökélt párosoknak is személyre szabott tanácsokat tudjak nyújtani a sport egészséges, biztonságos űzéséhez.

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!