Zsömle

Zsömle
kutya
hím
zsemle
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2013-09-25
közepes
Rex Kutyaotthon Alapítvány

 Zsömle egy közepes testű kan kutyus, akit 2021 májusában adott le gazdája az Alapítványhoz. Nem látszik rajta a kor, de idén már a 9. évét tölti.
Gazdis élete előtt az illatos úti ebtelepen volt elhelyezve, de örökbefogadása után a gazdája sem foglalkozott vele ennél többet. Kizárólag kertben tartotta, minimális emberi kontakttal és figyelemmel fordulva felé. Így érthetően, mikor hozzánk került,  Zsömle embertől teljesen elidegenedett viselkedést mutatott, nagyon zárkózott volt, és bizonytalan a számára idegen közegben. Amikor közeledtünk felé, morgott ránk félelmében. Sok türelem és foglalkozás kellett vele ahhoz, hogy bízni tudjon a gondozóiban, és oldott legyen az új helyén.  Idővel nekünk megnyílt, és megismerhettük a ragaszkodó és kedves oldalát.
Tanulékony, figyelmes, alap vezényszavakat ismeri, jutalomfalattal könnyen motiválható. Az idegenekkel viszont továbbra is bizalmatlan. Nem hagyja magát agyon simogatni mindenkinek azonnal, inkább szereti ő megtenni az első lépést az ember felé.
Más kutyákkal szoktatható, magatartása velük szemben konfliktus kerülő. Az éppen aktuális kenneltársával összebújva alszik, a futtatóban nagyokat játszanak.
A számára idegen kutyákra viszont séta közben bepörög. Vélhetően plusz ingernek fogja fel őket, és nem tudja megfelelően feldolgozni. Ilyenkor feszült és bizonytalan lesz, kizárja az embert, és odacsípni sem rest neki. A kizökkentése ekkor komoly feladat, így Zsömle következetes, tapasztalt kutyás gazdi mellé való.
A nevelésben számára a határozottságon túl fontos a türelem és gyengédség is, az új helyzetekhez szoktatásnál a fokozatosság. Érzékeny az intenzív külső ingerekre, zajokra, hirtelen mozdukatokra, ezek hatására a viselkedése labilis és ingerült lesz. Ezen nyugodtsággal és határozottsággal egyszerre lehet könnyen átsegíteni őt.
Zsömle a legelső benyomás ellenére nagyon embercentrikus kutya, kifejezetten igényli a valakihez való tartozást, az iránymutatást, valakit, akiben teljesen megbízhat és vezetőjének fogadhat. Leendő gazdájának sok kitartás kell, hogy a bizalmába fogadja, de ha az illető rászánja a kellő időt, Zsömle utána sokszorosan meg fogja hálálni ezt neki. ❤ Jóságos, értelmes és ragaszkodó természetű kutya, aki nagyon szeretne már egy saját embert maga mellé.
Hol vagy Gazdi? 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!