Vitéz

Vitéz
kutya
hím
csokoládé
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2016-11-25
nagy
Állatsziget

Április elején érkezett Alapítványunkhoz Vitéz, de mi csak Óriásmackónak hívjuk őt. ❤ Termete első ránézésre ijesztően nagy, de ez ne tántorítson el senkit, egy nagyszívű, néha esetlen tündér rejtőzik a gigantikus méret mögött.
Az előélete méltatlan:  gazdás kutya volt, egy másik kutyával tartották közösen. A másik kutya többször is ellene fordult, Vitézt pedig a verekedések elkerülése érdekében külön zárták egy kis elkerített részre, és ott volt kénytelen ingerszegény állapotban tölteni a napjait. Időközben a gazdája meghalt, az örökösök pedig leadták.
Vitéz 6 év körüli, gyönyörű kiállású kan kutya. Kezdeti félénkségét napról napra küzdötte le, megtanult bízni, szeretni és merni megmutatni magát. Sosem kapott eddig kizárólagos figyelmet, és sosem érezte hogy számítana a jelenléte bárkinek is, így ez számára nagy kihívás volt. De végtelenül értelmes kutya lévén nálunk befogadó volt a pozitív nevelésre, és törekedett minden nap fejlődni, jobban érezni magát. Kifejezetten érzékeny lelkű, ragaszkodó és megfelelni vágyó, szemeivel az ember lelkébe lát. Ha azt érzi, szeretve van, hatalmas mosollyal és nagy maciöleléssel fejezi ki örömét. ❤
Alap vezényszavakat ismeri, szépen sétál láb mellett, feladatokra motiválni remekül lehet. Közepes energiaszintű kutya, szeret labdázni és az Emberével nagyokat sétálni, de a fűben hosszasan heverészni is, csak az ember vele legyen. Tökéletes társ, igaz barát, aki képes meghálálni a törődést, és képes ugyanennyi szeretetet adni érte cserébe.
Nagyon reméljük, hogy középkorú és nagytestű kutya léte ellenére is megtalálja azt az Embert, akinek az igaz barátja lehet, aki kizárólagos figyelemmel fordul felé, és mindennél jobban fogja szeretni Őt. Igazán megérdemli, hiszen egy nagyon jólelkű, és igazán különleges kutya.
Múltbeli negatív kutyás élménye miatt a jövőben egyedüli kutyaként költözne, nagyobb lakásba vagy kertes házba, de nem kizárólag kinti tartással.  

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!