Tóbiás

Tóbiás
kutya
hím
ordas
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2016-01-01
közepes
Állatsziget

Tóbiás 2021 nyarán, az újfehértói gyepmesteri telepről került gondozásunkba. Eleinte félénken viselkedett, de hamar kibontakozott.
Fiatal, közepes termetű, szobatiszta kan kutya. Szimatolni, sétálni nagyon szeret, egész nap a kennel előtt riszál és várja, hogy mikor kerül rá a sor.
Arcberendezése olyan, mintha folyamatosan mosolyogna. Emberekkel kedves, élvezi a simogatást, foglalkozást. Más kutyákkal viszont feszült a viszonya, nem tűri meg őket maga mellett, így egyedül tartott kutyaként keresi leendő gazdáját.
Séta alatt korábban nagyon hevesen reagált a többi kutyára, már-már kifordult magából. Volt egy időszak, amikor csak szájkosárban tudtuk kiadni sétálni. Ivartalanítása után szerencsére ez a reakció mérséklődött, már sokkal könnyebben el lehet vele kutya mellett haladni, hamar ki lehet zökkenteni őt, lényegesen együttműködőbb, mint korábban. A határozott vezetésre nagyon pozitívan reagál.
Bekerülésekor a szívféreg tesztje pozitív lett. A gyógyszeres kezelést megkapta, azóta havi szinten cseppet kap a kezelés folytatásaként. Sajnos nemrég elvégzett tesztje még mindig kimutatta a szívféreg jelenlétét. Emiatt a nagyobb kirandulások, futkározások még nem jöhetnek szóba nála, mert fáradékonyabb.
Idővel viszont meg fog gyógyulni, így ez ne tántorítson el senkit az örökbefogadásától. 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!