Matuka

Matuka
kutya
hím
világosbarna
keverék
ivartalanítva
mozgékony
közepes
Állatsziget

Matuka, azaz, ahogy becézzük Matu, 2022 január 6-án civil állatvédők kérésére került gondozásunkba Hejőpapiról. Elmúlt 10 éves, de a korábbi tartási körülmények is rátették a bélyegét külsejére. Érkezésekor nagyon sovány és rossz fizikai állapotban volt. Mindennapjait 1 méteres láncon töltötte, étlen, szomjan és névtelenül, csak bolhákból jutott ki neki, abból viszont bőven.
A hosszú autóút rettenetesen megviselte, érkezésekor zavart és ijedt volt. Emberekkel nem lehetett korábban jó tapasztalata. Gondozóink kitartó munkájának köszönhetően a remegése napokon belül elmúlt, megnyugodott, az étvágya fokozatosan javult. Néhány napon belül már elég közel engedte gondozóit ahhoz, hogy a súlyos, elnyúlt, láncos nyakörvét leoldják a  nyakából. Fokozatosan egyre jobb lett a kedve, érezte, hogy végre biztonságban van. Valószínű életében sosem sétáltatták, így azt is meg kellett tanulnia, de azóta kinyílt előtte a világ, kölyökkutyát megszégyenítő módon pörög, ha sétáról van szó. Oltásait pótoltuk. Sajnos szívféreg tetszje neki is pozitív lett, -mint sok vidékről érkező kutyánknak- de a gyógyszeres kúrán már túl is van. Most idős fejjel kell megtanulnia mindent, ami korábbi életében kimaradt, de igyekszik. Szép lassan a   bizalmába fogadott minket, annak ellenére, hogy milyen borzalmas élete volt eddig.
Félénksége, bizonytalansága miatt kisgyerekes családba nem ajánlanánk.
Az ivartalanítás még vár rá.
Ha esélyt adnál egy esélytelennek, jelentkezz érte, hálás lesz, te leszel a mindene, ez egészen biztos!

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!