Makaó

Makaó
kutya
hím
barna
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2014-08-10
nagy
Rex Kutyaotthon Alapítvány

2021 májusában került vissza a menhelyre, költözés miatt.
A visszakerülés megviselte, és nagyban módosította korábbi személyiségét. Feszültebb, labilisabb lett, a kennelben sokszor ingerülten fel-alá járkál. Nehezen viseli a bezártságot, sokszor ezt az érzést a vele szembenálló látogatókon, idegeneken vezeti le. Bizalmatlanság van benne az új emberek felé, és nem fogad el maga mellé bárkit. Nagyon érzékeny arra, hogy az emberek hogyan viszonyulnak hozzá. Makaónak határozott elképzelése van a számára ideális vezetőről, és nem ad ezen alább. Alap természete távolságtartó, és közönyös, de a férfi társaságot jobban kedveli, feléjük határozottan nyitottabb.
Amennyiben valaki megnyeri a tetszését, azzal egy nagyszívű, bújós maci. Mellé heveredik a fűben, és mutatja a hasát simogatást kérve.
Határozott, tapasztalt kutyás gazdit szeretne maga mellé, aki fel tudja mérni,milyen pontosan Makao személyisége, mik a korlátai és mire van igénye. Aktív, de nem extrán mozgásigényes kutya. Imádja a hosszú közös erdei sétákat,  kapcsolat építést várva közben az embertől. Ragaszkodó és kedves kutya, amennyiben azt érzi, hogy a mellette álló ember méltó a szeretetére. Karakán személyiség, így egy még nála is határozottabb gazdi számára az ideális vezető, akiben teljesen bízni tud.
Domináns más kutyákkal séta közben, de nem támad ki feléjük. Egyedüli kutyának ajánljuk, kinti-benti tartásra. A kertben szökésbiztos kerítés kötelező, mert előző helyén megesett, hogy csavargásra adja a fejét. Nagy mérete és szertelensége miatt kisgyermek és idős gazdi mellé nem való, sokkal inkább egy sportosabb, jó fizikumú örökbefogadót keres.

 Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!