Karma

Karma
kutya
hím
zsemle
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2021-01-01
közepes
Állatsziget

Karma Miskolcról került be hozzánk, rettentően aggasztó állapotban. A teljes hátsó fele le volt bénulva, sem a vizeletét, sem a székletét nem tudja visszatartani. Pontos előzményt nem tudni, valószínűleg elütötték és magára hagyták, mert egy igen forgalmas út mellet találtak rá. Ahogy bekerült vittük is orvoshoz röntgenre, az egyik csigolyája sérült, de nem volt szükség műtétre. 

Néhány nappal később azonban bebizonyította, hogy Ő sem adja fel és 4 lábra akar állni újra. Mellső lábain húzva magát, úgynevezett "fóka-járásban" közlekedett már. Rövid egyeztetés után máris kaptunk időpontot egy ebfíziós központba. Bármilyen kedvezmény ellenére is ez egy nagyon drága és nagyon sok alkalmas kezelés. Viszont szükséges és egyértelműen hatásos! Aki teheti, segítse Karma felépülését némi anyagi támogatással! 

Tényleg hatásos, hisz onnantól a javulás rohamosan felgyorsult. Csak kapkodtuk a fejünket, hogy már próbálkozik térden is mászni. Aztán próbált a talpaira állni. Mindenzt alig 2 hét leforgása alatt.

Már az első pillanatban is nagyon bizalmas volt az emberekkel, nem félt, nem acsarkodott sosem, még a fájdalmai ellenére sem. Majd napról napra kezdett egyre jobban ragaszkodni. Imádja az emberek közelségét és ha csak vele van foglalkozva. Szeret bújni és imádja a simogatás, vakarászást mindenhol. Olykor puszit is ad, és lassacskán már próbál csóválni is. Séta közben, melyet már 4 lábon végez, rettenetesen húz, megy előre mint egy kis buldózer.Más kutyákra elég vehemensen reagál, befeszül a közelükben, a kennelből pedig vadul ugatja ebtársait. 

Így más állat mellé nem ajánljuk! Aktív, de eleinte még türelmes gazdi mellé ajánljuk. Olyas valaki mellé, aki folytatja a kezelését míg teljesen rendbe nem jön. Mert igen, eljön az a pillanat, akkor pedig a világból is kiszalad majd. Erre is fel kell készülni a leendő gazdinak, hogy Karma amint teheti hatalmasakat szeretne majd kirándulni, szaladgálni és játszani. Inkább fiatalabbaknak ajánljuk vagy olyas valakiknek, akik ezt tudják biztosítani számára. Valamint jelenleg még sok akadályon át kell emelni, és 20 kg jelenleg. Emiatt érdemes jó kondiban lennie a gazdinak. Akár nagyobb (10+ éves) gyerek mellé is. Úgy gondoljuk legjobban egy kertes házban érezné jól magát, ahol alapvetően bent lenne a házban, de bármikor kimehetne a kertbe.

 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!