Főnix

Főnix
kutya
hím
csokibarna-fehér foltos
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2021-11-16
kicsi
Állatsziget

Főnix talált kutyaként került be hozzánk február közepén. Egy "jóérzésű" ember úgy gondolta, remek lesz őt kidobni az utcára, mint valami feleslegessé vált szemetet. Szerencséjére felelős emberek találtak rá ezután, és azonnal behozták az Alapítványhoz. Itt már jó kezekben van, de az igazi helye a Gazdi oldalán lenne.

Bekerülésekor voltak rá érdeklődők, viszont csak olyanok, akiket elvakított a tündéri és ártatlan kölyökkutya látszata.. Viszont Főnix esetében emögött egy igazi ördögfióka lakozott: domináns volt a vele egy korúakkal, sőt, a nyugodt habitusú felnőtt kutyákkal szemben is támadólag lépett fel. Egyedül hagyva hisztizett és rombolt, mindent megrágcsált, együttműködésre például egy pórázon séta alkalmával csak nehezen volt rávehető. Ekkor vette kezdetét a rehabilitációja.

Nálunk a rááldozott idő hatására jelentős jellemfejlődésen ment keresztül több hónap alatt. Megtanult türelmesen várakozni a sétára, figyelmesen közlekedni a pórázon,  kérésre leülni, feküdni, visszajönni is. Elkezdte tisztelni az embert, és kötődni hozzá. Mostmár ügyesen labdázik, kérésre vissza is hozza. Megismerte sok más, négylábú lakótársát is,  akikkel felügyelet mellett össze is lett engedve a futtatóban egy nagy játék erejéig. 
Jelenleg alakítható személyisége van, nagyon okos és tanulékony. Viszont folytonos iránymutatásra van szüksége ahhoz, hogy ne próbálja megint átvenni az irányítást.
A makacsság és akaratosság még nyomokban benne van, így Főnix megfelelő neveléséhez egy következetes Gazdi szükséges!
Erősen ajánlott számára a kutyasuli, ahol szakértő is segít levezetni a túltengő energiáját. Az alap engedelmes képzése után kutyás sport is javasolt esetében,  mivel feltehetően mudi keverék kiskutya, és hozza a fajta pörgését. Ezt például egy agility edzéssel könnyebb lenne levezetni, ehhez különös adottságokkal bír.
Egyedüli kutyaként költözne, némi kihívással a leendő gazdája felé. Az irány, amint most általunk halad, remek, de nem lehet végcél egy fiatal kutya számára!  Szüksége van egy rátermett Gazdira, aki otthoni keretek közt tartja rajta Főnixet a fejlődés útján. 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!