Dió

Dió
kutya
hím
csokoládé
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2017-12-20
közepes
Állatsziget

Diót kölyökként fogadták örökbe tőlünk 4 évvel ezelőtt. Akkor a gazdit a külleme kápráztatta el, hiszen valóban gyönyörű a megjelenése. Jelleme azonban már korántsem ennyire egyszerű, hiszen már kölyökkorában is rettenetesen félt az emberektől, az érintéstől is teljesen ledermedt. Szerencsére ezt a reakciót már kinőtte, a félénksége viszont megmaradt.

Volt gazdái szerint idegenekkel tartózkodó, nehezen nyit az emberek felé. Minden hangos zajtól megriad, a vihartól is fé. Visszakerülésének okai is ezek voltak idén szeptemberben.

Visszavétele óta szerencsére mi keveset tapasztaltunk mindezekből. A kennelben nyugodtan viselkedik, de minden percben készen áll egy nagy sétára. Pórázon szépen halad, jutalomfalattal könnyen motiválható, az alap engedelmességi feladatokat tökéletesen végrehajtja.

Más kutyákkal viszont csak fokozatosan szoktatható. Az eddigi életéből sajnos kimaradt a szocializáció, így kezdetben nem reagál jól a fajtársaira. Azonban cseppet sem agresszív, csupán szeleburdi és nagyon rámenős. Egy türelmes játszópajtitól sokat tanulhatna egy közös szabadtéri bandázás során. Mindezek ellenére örökbe fogadni egyedüli kutyának ajánljuk.

Számára a legfontosabb a rendszer és a következetesség, és hogy stabilnak érezhesse magát egy határozott vezető oldalán, minden helyzetben. Dióhoz sok türelem szükséges, hiszen a lelke sokszor bizonytalan, ám a kizárólagos "tutujgatás" nem megfelelő reakció erre a gazditól.

 Csakis tapasztalattal rendelkező gazdinak ajánljuk, aki képes lesz őt helyesen átsegíteni a bizonytalan szituációkon. Kisgyerekek és kiskamaszok mellé nem, egy aktív gazdinak azonban tökéletes társa lenne. ❤

 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!