Dexter

Dexter
kutya
hím
fekete-cser
keverék
ivartalanítva
mozgékony
2021-04-01
közepes
Állatsziget

Dexter szeptemberben érkezett hozzánk a Berettyóújfalui Kóbor Mancsok Állatvédő Egyesülettől. 
Az első pillanattól kezdve nagyon nyitott és barátságos, emberközpontú viselkedést mutat. Mindenkit a játszópajtásának kezel, felugrálva hevesen üdvözöl, mivel szeleburdi és életvidám.
A bezártságot viszont nehezen viseli, a kennelben fel-alá járkál, pörög, ugrál és hangoskodik.

Extrém magas energiaszintje miatt a séták alatt sem nyugodtabb. A pórázt húzza, az emberre felugrál vagy betekeri magát a lába közé a pórázzal együtt, csak hogy kapjon egy kis simit.???? Kérésre leül ugyan, és csillapodik egy pillanatra, de aztán egyből rohan is tovább.

Így, a helyes sétát és a fegyelmezett viselkedést még bőven tanulnia kell, nevelésre és útmutatásra szorul. Kutyákkal szoktatható, a vele azonos habitusú társaival kifejezetten jól kijön. Aktív, sportosabb gazdinak ajánljuk csak, aki naponta többször sétál vele, akár órákat is, vagy akivel közösen sportolhat, futhat a szabadban. Kertben tartásra nem alkalmas, mert azonnal szökni próbál. Mozgékony, lendületes természete miatt kisgyerekek és idősek mellé sem ajánljuk, mert félő, hogy örömében fellökheti őket. 

Mivel  Dexter számára az együttélés szabályai még ismeretlenek, türelmes és következetes gazdi jelentkezését várja, aki elviszi majd őt kutyaiskolába. Számára a szellemi és mentális lefárasztás egyaránt hangsúlyos ahhoz, hogy jól kezelhető, stabil kutya legyen. Aki rászánja a kellő időt, annak viszont hálás és ragaszkodó társa lenne egy kutyaéleten át.

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!