Boborján

Boborján
kutya
hím
sárga, fekete maszkos
keverék
ivartalanítva
magas energiaszintű
2021-01-29
közepes
Állatsziget

Boborján 2021 őszén került Alapítványunkhoz. Korábbi gazdája egy idős ember volt, ennek ellenére meggondolatlanul egy kölyök kutyát vett magához. Boborján, mire elérte a 10 hónapos kort, teljesen a fejére nőtt gazdájának, aki nem fordított sem időt, sem energiát a nevelésébe.  Beérkezése után egy életvidám, szeleburdi kutyust ismertünk meg benne, de sajnos a kezdeti lelkesedése mára alábbhagyott. Minden kutya máshogy reagál a bezártságra.
Boborján a kennel létet és a magányt egyre nehezebben viseli, kezd a bezártság a lelkére és a viselkedésére is negatívan kihatni. Kizökkenteni ebből az állapotból egyre nehezebb. Korábban több kutyával is rövid időt egy kennelben töltött, de kötözködő természete miatt sajnos egy kutyával sem jött ki hosszabb távon.
Séták alatt is nagyon vehemensen lép fel a közelében felbukkanó kutyákra, kifejezetten támadóan reagál rájuk. Viszont a megfelelő technikával kizökkenthető ebből.
Ösztön kutya, zsákmányos, apportos. Kedvenc játéka a zsinóros labda, ezzel órákon át képes játszani. Gondolkodás nélkül ráfog, így gyakorolni kell vele az engedelmes feladatokat, mielőtt a jutalom játékra kerülne a sor. Kellő határozottsággal együtt működik az emberrel, okos és eszes kutya. Alkalmazkodik, de nem mindenkihez.
Megfelelő kezekben, kellő fizikális és mentális lefárasztással viszont szuper családtag lenne belőle. Szertelensége és túláradóan pörgős természete miatt kisgyerekes családba nem ajánljuk.
Kutyaiskola esetében kötelező, hogy energiáit kellőképpen levezethesse.
Boborjánnal eddig túl sok jó nem történt az életben. Szeretne végre valakihez tartozni. Egy olyan valakihez, aki kizárólagosan csak rá figyel, szereti és nagyon sokat foglalkozik vele. 

 

Fontos! Ha megtetszettem neked, kérlek, csak abban az esetben jelentkezz örökbefogadónak, ha egy életre elköteleződnél velem kapcsolatban és felelős állattartó vagy, akinél a kutya nem kerti dísz, hanem családtag. Vállalod, hogy költözésnél (akár külföldre, akár kertből lakásba, akár másik albérletbe) engem is, mint egy másik családtagodat viszel magaddal és gondoskodsz arról, hogy ha veled bármi történik, nekem akkor is legyen hol és legfőképpen biztonságban élnem.

Örökbefogadás feltételei

Támogatom a rex alapítványt
forinttal!