Programok

Nyári táborok

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!

Idén is sok érdekességgel várunk Benneteket a Természetvédelmi táborokba.

Most is napközi otthonos táborokat szervezünk, melynek helyszíne a Rex Állatsziget.

Fontos kérés a Szülők felé, mivel táborainkban napi szinten találkoznak a gyerekek állatokkal, illetve olyan témájú előadással, ami egy mentális érettséget kíván. Ezért szeretnénk kérni, hogy csak olyan 8 és 14 év közötti gyermek jelentkezzen a táborokba, aki szívesen bővíti ismereteit az állat-, és természetvédelem területén. Ha bármilyen állattal ellenérzése, vagy fóbiája van a gyermeknek, fontolják meg a jelentkezést, mert érzékenyítésre a táborban, a sűrű programok miatt nincs lehetőség, de más alkalommal szívesen segítünk bizonyos félelmek leküzdésében.  

A fennálló járványhelyzet miatt, idén is korlátozott létszámmal rendezzük meg a táborokat, így turnusonként 20 gyermeket tudunk fogadni.

Időpontok:

Természetvédelmi tábor az ÖSVÉNY Oktatóközponttal:

2021.06.21-25.

2021.07.19-23.

Jelentkezés

Természetvédelmi tábor a Szilas-patak titkait kutatva:

2021.06.28-07.02.

2021.07.12-16.

2021.08.09-13.

Jelentkezés

Csodálatos Állatdoki tábor - BETELT 

2021.07.26-30.

Jelentkezés

Jelentkezni a megadott táboroknál található jelentkezési lapon lehet.

A táborok részvételi díja: 45.000.-Ft, (napi háromszori étkezés, külső-belső programok, táborzáró ajándék, interaktív programokkal, kézműves foglalkozás)

Kérjük a jelentkezési lap elküldése után 5 napon belül, a foglaló összegét, mely 15.000.-Ft gyermekenként és turnusonként, legyen szívesen befizetni, hogy jelentkezése aktiválódjon.

A befizetés történhet személyesen a Rex Alapítvány Állatszigetén (1046 Bp. Ócenárok utca 33.) nyitvatartási időben (keddtől vasárnapig 13 – 16 óra között) a recepción. Vagy történhet banki átutalással is a K&H Banknál vezetett bankszámlánkra (10402283-22802398-00000000), ebben az esetben kérjük, hogy a befizetésről szóló igazolást email-en megküldeni szíveskedjék az oktatas@rex.hu email címre. FONTOS, hogy a közlemény rovatban a gyermek neve, tábor dátuma és címe fel legyen tüntetve.

A tábori díj fennmaradó összegét kérjük, a tábor kezdete előtt legkésőbb 7 nappal befizetni. Esetleges kedvezményt, a második részletből lehet igénybe venni.

Testvérkedvezmény, Újpest kártya 10 % kedvezmény. Gyermekenként egy kedvezmény kérhető.  

Tábori menetrend:

7.30-8.30 ügyelet

8.30-15.30 programok

15.30-16.00 ügyelet

Táborral kapcsolatos további kérdéseket az oktatas@rex.hu email címen várjuk.  

Rövid ismertető a táborokról:

Csodálatos Állatdoki tábor:

Az elmúlt évek táborozóinak vágyai alapján idén is indítunk állatorvosi tábort az Állatszigeten. Az ötnapos napközi otthonos program során a gyermekek szakavatott előadók és izgalmas interaktív programok segítségével nyerhetnek bepillantást az állatorvoslás rejtelmeibe. 

Az idei táborban az állatorvosi munka sokrétűségére és a szakmához kapcsolódó tudományok megismertetésére fektetjük a hangsúlyt. Bemutatkoznak állatorvos specialisták, kutatók, valamint az állatorvosi egyetem tanárai és hallgatói is. 

Az idei kirándulós napon az Állatorvostudományi Egyetem tanszékeit (belgyógyászat, sebészet, szülészet, parazitológia, gyógyszertan, állattenyésztés, anatómia, kórbonctan) tervezzük meglátogatni, és megnézzük az egyetem híres anatómiai múzeumát is.

Ugrás a jelentkezésre
Csodálatos Állatdoki tábor:

Természetvédelmi tábor a Szilas-patak titkait kutatva:

A Szilas-patak mentén élő védett madarakat, a Szilas-tóban élő halakat látogatjuk meg, ahol megismerhetjük az egykor kiterjedt turjánvidék ma még megmaradt élő vizes élőhelyét, a Liva-vízimalom történetét, egykori fenntartható működését, bár csak kívülről, de annál izgalmasabb történetekkel.

Pár kérdés, amire keressük a választ: Mi az az ökológiai folyosó? Mi az az ökológiai sokféleség? Miért fontosak a vizes élőhelyek, a patakok, folyók?

A titkok kutatása mellett, a tábor mottója akár Dr. Jane Goodall sorai is lehetnek:

„Minden egyes apró cselekedet számít. Mindenki tehet a változásért, minden egyes nap, és minden egyes percben, hogy jobb legyen a világ.”

A kezdeti lépéseket mutatjuk meg a programok segítségével, bízva, hogy egyre több családban természetessé válnak, hogy a Föld fellélegezzen.  

Ugrás a jelentkezésre
Természetvédelmi tábor a Szilas-patak titkait kutatva:

Természetvédelmi tábor az ÖSVÉNY Oktatóközponttal:

 

Erdő más szemszögből.

Mivel/kivel találkozhatunk az erdőben? Hány éves lehet ez a fa? Hogyan látja a világot egy hangya?

Ezen a napon játékos formában felfedező útra indulunk az Állatsziget melletti Farkaserdőbe: sétánk során közösen gyűjtögetünk, mozgásos és ügyességi játékokkal tanulunk a természetről, végül az élményeinket egy közös kép elkészítésével örökítjük meg.

A táborban megtanuljuk a Nulla Hulladékosok 10 pontját, és kreatív ötleteket adunk a mindennapok megszépítéséhez. 

Beszélünk a Föld aktuális problémáiról, részletesen érintve az állatvédelem és természetvédelem nehézségeiről, de keresve a megoldást, hogy a táborlakók az üzenetet minél több emberhez elvigyék. 

Ugrás a jelentkezésre
Természetvédelmi tábor az ÖSVÉNY Oktatóközponttal:
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!