Állatsziget

Minifarm

Időutazás rex módra

Minifarm egy olyan – zömmel őshonos magyar –  háziállatokat, mezőgazdasági eszközöket és sajátos hazai kultúrnövényeket bemutató háztáji gazdaság, ahol a látogatók oktatótáblák és szakvezetők segítségével ismerkedhetnek meg a tanyasi élet elfeledett világával. A farm részét képezi a lovarda is, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a lovak világával.

Közvetlenül a minifarm melletti automatából megvásárolhatják a látogatók a kívánt mennyiségű rexcsemegét (1 zacskó ára 300 ft). Így az iroda zárása után (16 óra) az állatsziget zárásáig (17 óra) is van lehetőség az kecskék, birkák etetésére!

Fogadd örökbe virtuálisan a Minifarm lakóinak valamelyikét!

Meláni

Meláni a szamár, aki szinte a megnyitás óta lakója az Állatszigetnek. Egy családtól kaptuk,
akik Budapesten egy kertes házban tartották őt. A szomszédok - érthető módon - nehezen viselték Meláni hangját, amikor ő rákezdte, így végül minket kértek meg, hogy helyezzük el Melánit az állatszigeten. Azóta is velünk él és mindenki nagyon szereti. Ugyan ő egy szamár, mégis lónak képzeli magát! :) Legjobb barátja Lina, a magyar sportló, akit mindenhová követ, együtt jönnek mennek a kifutóban és ha Linát valamiért kihozzuk, Meláni bizony hangot ad nemtetszésének! 

Meláni

Pötyi

Pötyi a póni aki 2013-ban érkezett hozzánk, egy kedves kislány ajándékaként, aki többször járt nálunk táborban és egyébként Pötyin tanult lovagolni.
A kislány megnőtt, Pötyi azonban nem, így rajta tovább már nem tudott lovagolni. Ekkor került hozzánk, és azóta is boldogan él nálunk. 14 éves és nagyon türelmes a gyerekekkel.

Pötyi

Elvis

Elvis egy 10 éve fölötti herélt póni. Még csak 3 éve lakója a Rex Állatszigetnek. Nem tartották a legjobb körülmények között: "vásári" ló volt. Igen sokáig küzdött különböző problémákkal (bőr és emésztőrendszeri), de mára már nagyon szépen rendbejött. Ő a legnyugodtabb lovunk, mindig kivárja a sorát, sosem tolakodik, nem kötözködik a többiekkel. Inkább csendben meghúzza magát. :)

Elvis

Lina

Lina az egyetlen nagy lovunk. Nemsokára betölti a 23. életévét, mi nagy lovaknál igen szép kor, hiszen általában 25 - 30 évig élnek. Lina bértartásba került hozzánk, már akkor is kehes volt, azóta is folyamatos kezelés alatt áll, de hál istennek, elmondhatjuk, hogy állapota szinten tartható. Kedves, barátságos ló, elválaszthatatlan társa Meláninak!

Lina

Pável

A baromfiudvarunk lakói közül a legdíszesebb: Pável a páva, aki 2015. januárjába került az Alapítványunk gondozásába. Reggelre ott termett egy kertben, ahol történetesen egy tőlünk örökbefogadott kutyus lakott. Kicsit rá is ijesztett Pávelre, aki a fára felülve várta meg, míg állatmentő kollégánk a helyszínre ér. 

Pável

Kokó

Kokó, a baromfiudvarunk daliás kakasa, aki rendre utasítja a tyúkokat, ha esetleg vita ütné fel a fejét közöttük.
Kokó
Támogatom a rex alapítványt
forinttal!